Pokud vás zaujala cesta do Chorvatska přes Maďarsko, možná přemýšlíte, jak si co nejvíce zjednodušit orientaci. Já už léta používám navigaci Waze, kterou si můžete zdarma stáhnout do mobilního telefonu. Spotřebuje vám trochu dat, ale v dnešních datových limitech to není nic zásadního. Se systémem se můžete seznámit ve starším článku Jeďte do Chorvatska s navigací Waze.

Uložte si v navigaci v sekci „v Dálniční známky a povolení“ českou, slovenskou a maďarskou dálniční známku. Ty dvě zahraniční si samozřejmě také kupte. Pomoci vám může například návod Jak koupit na internetu slovenskou dálniční známku.

Poté si nastavte do sekce „Uložená místa“ nejdůležitější body na trase. Budou se vám pak snadno zadávat, protože už je budete mít připravená.

Jezdím z Olomouce a stačí mi tyto body:

Rajka
Szombathelly
Lendava
Mursko Središče
Makarska (například – záleží, kam jedete)




Když se blížím k jednomu bodu, změním navigaci na další. Vypadá to složitě, ale všechno se děje cca v první pěti hodinách jízdy, kdy postupně zadám 5 bodů. Ten poslední samozřejmě zvolte podle cíle vaší cesty.

Pokud dodržíte tento návod, Waze vás povede přes Slovensko, Maďarsko a kousek Slovinska (dálnici ovšem minete a nebudete za ni muset platit) do Chorvatska.

 

 

waze

Už jste členy naší skupiny Milujeme Chorvatsko – diskusní fórum na Facebooku? Přidejte se  k nám a žádná důležitá informace vám neunikne.