,Někdo na dva týdny vše vypíná, jiný jezdí k Jadranu i pracovat a potřebuje k tomu internet. Případně chce připojení používat například ke sledování českých televizních kanálů. Jak si zajistit dostatečně kvalitní připojení i internetu?

Můžete se spolehnout na wifi, které je dnes standardně ve většině nabízených apartmánů. Mimo sezonu většinou funguje spolehlivě, když se ovšem počet uživatelů v sezoně mnohonásobně zvětší, může to být problém. Dobré připojení bývá také ve velkých kempech. Naopak s problémy můžete bojovat na některých ostrovech.

Jak situaci vyřešit? Pomoci vám může připojení od místních operátorů. Díky jejich SIM kartám nemusíte hledět na množství dat. V případě nahrávání videa nebo sledování televize je to k nezaplacení.

V Chorvatsku můžete tímto způsobem využít služby minimálně tří operátorů. Dva z nich naše redakce vyzkoušela a fungují naprosto spolehlivě. Nemusíte přitom běhat do specializovaných prodejen, karty standardně nabízí rozšířená síť trafik.

Aktualizované ceny pro rok 2023




A1

Spolehlivé připojení A1 Tourist 4G SIM karta stojí v roce 2023 rovných 10 euro. Můžete ji používat jeden týden zcela bez omezení a stahovat i nahrávat libovolné množství dat. Kartu zprovozníte jednoduše vložením do modemu, tabletu nebo mobilu, nemá nastavený žádný PIN a připojení funguje hned. V „balíčku“ jsou i volné minuty volání, ale ty pravděpodobně nevyužijete.

Hrvatski Telekom

Velmi podobnou nabídku má také Hrvatski Telekom, jehož kartu Visiting Croatia koupíte za 11,49 euro. Rovněž jsme ji vyzkoušeli je je velmi spolehlivá. SIM funguje rovněž sedm dní.

Telemach

Na trhu se rovněž objevila nabídka společnosti Telemach (dříve Tele 2). Ta inzeruje 10 dní neomezeného internetu za 10,62 euro. Telemach má na webu také informace o kartě platící 30 dní, v tomto případě je ovšem omezeno množství dat. Za cenu 9,95 euro jich získáte 10 GB. 

Už jste členy naší skupiny Milujeme Chorvatsko – diskusní fórum na Facebooku? Přidejte se  k nám a žádná důležitá informace vám neunikne.