Starověký amfiteátr v Pule se stane místem měření sil hvězd světového tenisu. Turistické sdružení Istrijského župy totiž ve spolupráci se švédskou společností Top 12 Group připravuje akce Legends Team Cup – ATP Champions Tour. Uskuteční se od 1. do 3. srpna a své týmy na nich představí Ivan Lendl a Pat Cash. Na kurtech se představí i Tomáš Berdych a Radek Štěpánek.

„Uspořádání Legends Team Cupu bude dalším potvrzením toho, že takto velké a významné akce/podívané potřebují Istrii a Pulu, protože pulské koloseum je jedinečnou scénou pro tak důležité události. Kromě toho, že se na turnaji představí 12 světových tenisových ikon, očekáváme velké množství tzv. UHNWI, vysoce bonitních jednotlivců, z nichž většina nikdy nenavštívila Istrii a Chorvatsko“, a dodává, že to bude výjimečná příležitost propagovat Istrii a Pulu mezi vybranou klientelou,” uvedl Denis Ivošević, ředitel Turistického sdružení Istrijské župy.

Další informace o akci na webu akce.

Kapitáni týmů

Ivan Lendl a Pat Cash. Během losování v Londýně 29. června si oba mistři hodili mincí a vybrali své týmy.




Tým Lendl

Lleyton Hewitt, David Ferrer, Juan Carlos Ferrero, Tommy Haas a Radek Štěpánek.

Tým Cash

Jo-Wilfried Tsonga, Marco Baghdatis, Tomáš Berdych, David Nalbandian a Tommy Robredo.

„Jsem nadšený tímto novým konceptem a vysokou úrovní hráčů. Můj vzkaz hráčům, kteří budou soutěžit v Legends Team Cup, zní: „Ať už dnes trénujete jakkoliv,… zdvojnásobte to!“ řekl Ivan Lendl.

Pula Arena v minulosti hostila již řadu světových akcí a osvědčila se i jako kulisa pro sportovní klání, jako je nezapomenutelná hokejová podívaná nebo setkání fotbalových legend – bavorského giganta FC Bayern Mnichov s chorvatským reprezentačním týmem „Vatreni“. Jednalo by se tedy o pokračování takové praxe, která výrazně propaguje Istrii na světové úrovni.

Vstupenky na akci jsou již v prodeji a lze jej zakoupit online na www.ulaznice.hr.

Už jste členy naší skupiny Milujeme Chorvatsko – diskusní fórum na Facebooku? Přidejte se  k nám a žádná důležitá informace vám neunikne.