Po včerejším díle věnovaném cestě do Chorvatska se na Facebooku v naší skupině Milujeme Chorvatsko – diskusní fórum rozpoutala debata o vhodnosti „maďarské cesty“. K argumentům, že je nutné platit slovenskou a maďarskou dálniční známku jenom dodávám, že v případě cesty Rakouskem se zpravidla platí rakouská dálniční známka a samozřejmě také slovinská. A vyjde vás to na více peněz. Tu druhou si pořizovat nemusíte, pokud pojedete podle našeho návodu.

Kdo přece jen zvolí cestu Maďaském, může se mu hodit adresa, kde se dá dalniční známka koupit.




Na Makarské riviéře je v těchto dnech kolem 24 stupňů a je slunečno, sem tam  propluje oblohou nějaký mrak. Voda měla včera na pláži Velika Duba zhruba 19 stupňů. To už je krásné, oba naši synové (6 a 7 let) strávili odpoledne v moři. Pláže jsou až na výjimky zcela prázdné, je tu a tam narazíte na místní využívající víkendového volna ke slunění nebo pár turistů, kteří nevydrželi čekání a už vyrazili na svou letošní dovolenou.

A jak vypadalo včerejší ráno? Podívejte se na video. 

Ve městě jsem zatím nebyl, dám vám pak zprávu.

Kdo se chystáte na dovolenou a budete na místě vybírat kuny z bankomatu, můžete využít našeho návodu, jak se vyhnout zbytečně vysokým nákladům – zvolte výběr bez konverze. V článku je to docela detailně popsáno.

Už jste členy naší skupiny Milujeme Chorvatsko – diskusní fórum na Facebooku? Přidejte se  k nám a žádná důležitá informace vám neunikne.