Po krátké aklimatizaci po příjezdu  Jadranu je načase vám napsat pár rad k ubytování. Popíšu vám, jak jsme to už poněkolikáté udělali my. Během posledních pěti let totiž trávíme potřetí konec kalendářního roku v Campingu Split. Kemp leží v letovisku Stobreč, což je v podstatě předměstí Splitu. Je to velý kemp, který má otevřeno celoročně a i v současném ročním období zde napočítáte mnoho kamperů. My tradičně volíme jiné ubytování než v karavanu nebo obytném autě, a to v mobilním domku. Je to pohodlné a v tomto ročním období velmi levné.

Mobilní domek v kempu se dá v toto ročním období pořídit od 39 euro za noc, v ceně už je platba za jednotlivé členy výpravy. Výjimkou je pes, za našeho Maxe platíme drobnou sumu zvlášť. Pak už jen registrační a ubytovací poplatek – a to je vše. Náš domek má klimatizaci, kterou si přitápíme, a v kuchyni je navíc přímotop, jenž jsme zapnout nemuseli. Ke dvěma ložnicím patří dvě koupelny s WC a domek má samozřejmě také terasu. Milovníci vaření ocení dobře vybavenou kuchyň. Já jsem si pro suroviny jezdil do Splitu, kde je moje oblíbená prodejna ryb a mořských plodů.

Když jsem zmínil psa, tak jen dodám, že kemp je na ně dobře připraven. Camping Split leží na břehu Jadranu a jeho součástí je dlouhá pláž. Část z ní je vyhrazená pro kempaře se psy. Pláž je vybavena herními prvky pro vaše mazlíčky a také sprchou určenou právě pro ně. Druhou sprchu pro psy najdete na začátku kempu nedaleko recepce.

psí pláž

Pro děti je zde několik hřišť, dospělí ocení celoročně otevřenou restauraci nebo třeba bankomat stojící přímo v areálu. Na pláž volně navazuje stobrečské nábřeží s obchody a restauracemi, takže kdo potřebuje drobný nákup nebo chce třeba zajít na kávu, může být za dvě minuty na místě.

Kemp najdete také na Facebooku.

My jsme ocenili ještě jednu nabídku kempu, a to volný vstup do wellness zóny. V zimě ji tvoří tři sauny, malá posilovna vybavená několika stroji včetně běžeckého pásu, vířivka a místa k odpočinku a relaxaci. V sezoně se k nim přidávají ještě tři venkovní bazény. Vše září novotou. Pokud chcete zažít saunování s pohledem na pláž s palmami a moře, tak nevádejte, určitě nebudete litovat.

Představu si můžete udělat také díky jednomu staršímu videu. 

Už jste členy naší skupiny Milujeme Chorvatsko – diskusní fórum na Facebooku? Přidejte se  k nám a žádná důležitá informace vám neunikne.