Pokud máte rádi ryby a mořské plody, neměli byste při návštěvě Splitu minout tamní Peškariji. Případně si na ni zajděte kvůli jedinečné atmosféře rybího trhu, za pár minut vašeho času to určitě stojí.

rybí trh

Splitský rybí trh najdete na Marmontově ulici. Stojí na hraně Diokleciánova paláce, z rivy je to doslova pár kroků. Trh tvoří dvě části, a to zděná secesní budova stará více než století a prostor před ní krytý jen střechou.

Na trh vyrazte ráno nebo brzy dopoledne. Po poledni byste našli zděnou budovu zamčenou. Prostor před ní, kde byly ještě před pár hodinami k vidění úlovky rybářů, se promění v zahrádku blízké kavárny.




rybí trh

Na trhu koupíte samozřejmě nejrůznější druhy ryb. Ceny začínají na 20 kunách za kilogram, to pokud se chystáte dělat girice, za jiné druhy si samozřejmě připratíte. Dále jsou v nabídce olihně (od 30 do 50 kun za kilogram), mušle (od 20 kun za kilogram) a krevety (cca 40 kun za kilogram). Na nákup si určitě vezměte termoizolační tašku a nejlépe i s chladicí vložkou dovnitř. Pokud se při návratu na apartmán nebo do kempu zdržíte v koloně, nebude to pro vaši večeři likvidační.

rybí trh

 

Už jste členy naší skupiny Milujeme Chorvatsko – diskusní fórum na Facebooku? Přidejte se  k nám a žádná důležitá informace vám neunikne.