Světová rada cestování a cestovního ruchu (WTTC), která reprezentuje globální soukromý sektor cestování a cestovního ruchu, vytvořila letos v květnu speciální známku bezpečného cestování. Ta cestovatelům umožňuje snadno rozeznat destinace a firmy, které své klienty dobře chrání před zdravotními a hygienickými riziky. Při tvorbě pravidel už se brala v úvahu možná nákaza koronavirem. Jak naší redakci potvrdil Dubravko Miholić z Chorvatského turistického sdružení, organizace WTTC udělila Chorvatsku Mezinárodní známku bezpečného cestování.

Instituce členských zemí WTTC a sdružení v turistickém průmyslu sehrávají roli velvyslanců bezpečného cestování, které všem článkům turistického průmyslu, jako jsou hotely, restaurace, aerolinky, průvodci, autopůjčovny, dopravci, letiště a podobně, pomáhají zajistit podmínky pro bezpečné cestování. Všichni uvedení účastníci, kteří splňují kritéria protokolů WTTC o zdravotní bezpečnosti a hygieně, mohou požádat o udělení a užívání této mezinárodní známky.




„Chorvatsko je hrdé na spolupráci s WTTC v této těžké době pro všechny účastníky turistického průmyslu. Jako populární evropská a středomořská destinace se snažíme vyrovnat se všemi potížemi a zajistit stabilitu a bezpečí místním lidem i všem turistům, kteří se nás rozhodli letos navštívit navzdory aktuálním okolnostem. Abychom umožnili „novou normalitu“, tak jsme zajistili potřebné bezpečnostní protokoly a opatření, abychom pobyt turistů v naší zemí učinili co nejpříjemnějším a abychom ochránili zdraví všech turistů. Upřímně věříme, že harmonizace s globálními protokoly WTTC bude nejen dalším důležitým krokem k zajištění a stabilizaci probíhající sezóny, ale též důležitým krokem k udržitelnému a rozumnému budoucímu rozvoji tohoto velmi významného hospodářského odvětví,“ prohlásila ministryně cestovního ruchu a tělovýchovy Chorvatska Nikolina Brnjac.

Už jste členy naší skupiny Milujeme Chorvatsko – diskusní fórum na Facebooku? Přidejte se  k nám a žádná dležitá informace vám neunikne.