Přibližně 20 tisíc cestujících využilo na dovolenkových cestách do a z Chorvatska a Slovinska vlaky RegioJet za první měsíc jejich provozu. První spoj vyjel na trasu Praha – Brno – Bratislava – Lublaň – Rijeka v úterý 30. června – vlaky jezdily nejprve 3x týdně – od 10. července pak spoje jezdí denně v každém směru. Naprostá většina spojů směřujících do chorvatské Rijeky odjíždí z Prahy kompletně vyprodaná – přibližně polovina cestujících pak využívá v Rijece návazné autobusy, které rozvážejí cestující do třicítky nejpopulárnějších dovolenkových destinací na jadranském pobřeží – od Makarské až po Istrii.

Celkem se zatím na všechny spoje prodalo více než 50 tisíc jízdenek – každý den RegioJet aktuálně prodá 600 – 1000 nových jízdenek na spoje do Chorvatska s tím, že aktuálně velký zájem je také o nové balíčky pobytů u moře v Chorvatsku na dvě noci s polopenzí za speciálně nízkou cenu 2990 Kč včetně dopravy a všech služeb. Tyto balíčky dal RegioJet do prodeje před týdnem a jenom během prvních dvou dnů nabídky zákazníci vytvořili kolem 80 objednávek.




Většina cestujících si kupuje jízdenky z a do stanic na území České republiky, přibližně 10 % jízdenek se prodá z a do Bratislavy. Cestující vybírají z několika druhů vozů – lůžkové kupé pro jednotlivce i pro skupiny, tichá kupé, kupé se sedačkami nebo cestování ve vozech Astra. Jako doplňkovou službu, si cestující mohou objednat také přepravu jízdního kola. S ohledem na vysokou vyprodanost a obsazenost spojům má celý projekt vlaků do Chorvatska velmi příznivé ekonomické výsledky a RegioJet začíná připravovat provoz těchto vlaků již na příští sezónu, kdy chystá další novinky.

V letošní sezóně budou vlaky RegioJet jezdit do chorvatské Rijeky a slovinské Lublaně do konce prázdnin denně a do 26. září 3x týdně, kdy v sobotu 26. odjede z Rijeky poslední vlak.

Rádi byste ještě letos vyrazili do Chorvatska, ale nevíte, co vše musíte vyřídit? Přečtěte si náš článek Nejčastější otázky a odpovědi při cestě do Chorvatska.