Takže dovolená Pelješac den čtvrtý.

Moje předsevzetí ráno málem vzalo za své, ale dal jsem to. Mám pár fotek východu sluníčka. Ranní koupel samozřejmě byla, ale vlny jsou snad ještě větší než včera. To se mě sice líbí , ale zbyku rodiny se to určitě líbit nebude. Volíme proto oblázkovou pláž chráněnou přístavním molem. Voda – tedy moře je dnes hodně osvěžující. Na dlouhé koupání to asi dnes nebude. I přes to se nás na pláži pár najde , ale náš ministr zdravotnictví by měl radost, 2m rozestupy určitě dodržujeme. Na to nás je tu málo, abychom mohli být „hlava na hlavě“ , i když s Chorvatkou vedle nás bych si to dokázal představit , ale máme zákaz kontaktů s cizími lidmi , Babiš by se zlobil.

Po nějaké době to balíme a vracíme se na ubytování. Po odpolední siestě se rozhodujeme pro návštěvu prý nejkrásnější pláže na Peljeśacu – pláž Divna. Už při příjezdu dávám za pravdu. Je to prostě paráda. Voda je zase ale trochu víc osvěžující a tak se nekoupeme dlouho a po asi dvou hodinách volíme “ taktický ústup“ s předsevzetím 100% návratu. Večer máme naplánované grilování ryb – už je mám naložené – takže se všichni těší. Už ráno jsem to domlouval s paní domácí a tak nám nachystala gril tak , že ho snad i umyla?! Je vidět, že je ráda , že alespoň někdo přijel. Ryby sklidili úspěch a tak zakončujeme den tradičně vínečkem a já i štampličkou meruňkovice. Takže když to shrnu , na plážích málo lidí – ale chválím , pár Vás přeci přijelo – ale přecpané fakt nejsou. V obchodech je povinná rouška , ale jen tam , v restauracích stejně sedíte většinou venku na předzahrádkách a tam lituju spíše číšníky. Jinak je tady svět stále „ještě v pořádku“ řečeno slovy nejmenovaného obchodního řetěztce.

Kdo váháte , neváhejte, prostě přijeďte, mediální masáž od našich představitelů je sice masivní a zveřejňují se počty nakažených v zahraničí , ale v celkových počtech je to tak malý zlomek a zbytek se nakazil kde ? No asi doma ne ?

Autorem příspěvku je Jiří Svítil.