Takže dovolená Pelješac den druhý.

Nejdříve zareaguji na komentáře. Bydlíme v krajní části Trpanje, vila Maté. Jelikož nás je pět, já s přítelkyní, její jedno dítě a dvě moje , ale všichni už jsou dospělí, takže máme celé patro, to jsou čtyři ložnice, tři sociální zařizení včetně koupelen a velký obývací pokoj se sedačkou , televizí, dvěma ledničkama s mrazákama, kuchyňský kout s kombinovaným sporákem a plně vybavený. Dále dva balkóny a na dvoře je veliký gril. To vše za 85Eur za noc. Někdo se ptal na ubytování na pass blind – tam bych možná viděl trochu problém s vyplněním vstupního formuláře , kde se vypisuje adresa ubytování. Další dotaz byl na další fomulář při průjezdu Neumem – nic není dalšího třeba vypisovat , stačí ten jeden, je to pak dostupné pro ně už online.

Nyni ještě ke dni prvnímu – po vynešení všech věcí z auta , rychlé občerstvení – štamprlička, pivečko a hurá k moři. Je to od domu bratru 2 minuty, pláž kameno-betonová s BEZ LIDÍ !!!. Prostě paráda se vším všudy. Chvíle posezení s domácími a pak jsem tak říkajíc „umřel“. Bylo toho prostě moc.

Ráno jsem byl vzhůru už před 5 ranni, ale uż se dostávám k druhému dni. Ten jsme pojmuli odpočinkově a prozkoumáváním Trpanje , jelikoź jsme zde poprvé. Nesměl jsem přerušit svůj zvyk si jít brzy ráno zaplavat a tak uz v 6h jsem v moři. Samozřejmě sám. Po opláchnutí od soli vyrážíme s přítelkyní do města. Obchody otevřené od 7 do 21h, v sobotu a neděli do 20h. Nákup u pekaře – nebere karty. Pak je k dispozici ještě Studenac a ještě jeden , teď si nemohu vzpomenout na název. Dokoupení zásob , obhlídka prodeje čerstvých ryb v přístavu. Pak celý den koupání jak na pláži za domem tak na pláži u přístavu – ta je oblázková. Večerní procházka zakončená zmrzlinou a krásnou vyhlídkou. Na zitra – pondělí – se z internetu dozvídáme o povinnosti nosit roušky v uzavřených prostorech. Nic nového , na to jsme přece zvyklí z ČR.

Autorem příspěvku je Jiří Svítil.