Pandemie covidu dala zaměstnancům příležitost pracovat z domova. Práce z domova se pro mnoho lidí stala nepostradatelnou součástí jejich života. Práce z místa dovolené, z domácí kanceláře na pláži s výhledem na oceán nebo uprostřed přírody je pro mnoho lidí atraktivní. Žít a pracovat na dálku v takovém prostředí lze po celém Chorvatsku. Populární prázdninová destinace na pobřeží Jaderského moře zavedla speciální povolení k pobytu – Digital Nomad Residence Permit, které umožňuje mimoevropským obyvatelům zůstat v Chorvatsku až jeden rok.




Chorvatsko má jako vzdálená pracovní destinace výhodu v mírném celoročním klimatu a úžasné pobřeží, skvělá historie a kultura, dechberoucí národní a přírodní parky, vynikající jídlo, víno a mnoho dalšího. Chorvatsko se nachází ve střední Evropě s vynikajícím přístupem po silnici z okolních evropských zemí a mezinárodních letišť, s železniční dopravou a přístavy. Má moderní telekomunikační a internetovou infrastrukturu.

Země nabízí různé možnosti ubytování – hotely, kempy, kvalitní ubytování v soukromí. Poskytuje vynikající infrastrukturu a kvalitní možnosti zdravotní péče. Bylo zařazeno mezi nejoblíbenější turistické destinace v Evropě. Většina lidí v Chorvatsku se dorozumí anglicky nebo jinými cizími jazyky.

Při tvorbě článku jsme využili podklady Chorvatského turistického sdružení.  

Už jste členy naší skupiny Milujeme Chorvatsko – diskusní fórum na Facebooku? Přidejte se  k nám a žádná důležitá informace vám neunikne.