Prestižní britský týdeník Sunday Times zveřejnil zprávu o Chorvatsku jako o destinaci, kterou musíte vidět v zimním období. Vyšla jak v tištěném vydání, tak i na webu.

Autorka článku Mary Novakovich zve čtenáře k návštěvě a prohlídce kontinentálních měst, tak míst u moře. „Zamrzlé vodopády, středověké hrady, karnevaly a nové letecké linky po celý rok jsou hlavními důvody, proč navštívit Chorvatsko mimo letní sezónu,“ říká novinářka. Jako skvělé destinace pro toto období uvádí například Plitvická jezeraNárodní park Krka a Biokovo.




Pro příznivce karnevalových a festivalových akcí doporučuje výlet do Dubrovníku, který je známý každoroční zimní kulturní a hudební zábavou a různými koncerty a představeními v samém centru města. Rijecký karneval je nevyhnutelný také jako původ oslnivého průvodu, barevných kostýmů a veselé atmosféry, zdůrazňuje Novakovich v textu.

Už jste členy naší skupiny Milujeme Chorvatsko – diskusní fórum na Facebooku? Přidejte se  k nám a žádná důležitá informace vám neunikne.