Vítězi mezinárodního závodu „Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istrie – Chorvatsko“ , který se konal 16. října se stali Paul Loiseaux z Francie a Veronika Andrlová z České republiky.

Prvního závodu Ironman 70.3 v Poreči se zúčastnilo téměř 1000 závodníků, kteří absolvovali 1,9 km plavání, 90 km jízdy na kole a 21,1 km běhu. Závod začal v Zelena Resortu před hotelem Parentium Plava Laguna úsekem v plavání, pokračoval před hotelem Molindrio Plava Laguna, odkud začínala cyklotrasa, která vedla až do Funtany a do Višnjanu a zpět. Poslední etapou byla běh od hotelu Molindrio přes Plava Laguna, centrum města do zátoky Saladinka a zpět.

Nejlepšími Ironmany v mužských a ženských soutěžích byli Paul Loiseaux, který dokončil závod za 4 hodiny a 3 minuty, a Veronika Andrlová, která projela cílovou čárou za 4 hodiny a 44 minut.

„Počasí bylo skvělé, nebylo moc slunečno, což je pro závod skvělé. Na plavání bylo klidné moře, cyklostezka byla rychlá, běželi jsme u moře. Gratuluji všem organizátorům,“ řekl po závodě Paul Loiseaux. Vítězka Veronika Andrlová, která v Poreči získala své první vítězství v Ironmanu, řekla, že to byl velmi dobrý závod, protože nemá ráda teplo.

Podle Gorana Vruse, ředitele závodu, byla odvedena spousta dobré práce, a tak řekl, že je s prvním “Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istrie – Chorvatsko” spokojen: „Jsme rádi, že můžeme ukázat, že umíme uspořádat tak složitý závod na nejvyšší úrovni. Děkuji celému organizačnímu týmu a velkému počtu dobrovolníků, kteří se připojili, za jejich dobře odvedenou práci. Atmosféra byla fantastická a děkuji místní komunitě za podporu, kterou nám poskytla. Na příští rok nás čekají ještě větší výzvy, protože rok co rok chceme stále zvyšovat laťku. Jsme rádi, že jsme závodníkům dopřáli nezapomenutelný zážitek, na který budou vzpomínat, a přitom jsme se všichni dobře bavili,“ řekl ředitel závodu Goran Vrus.




Nejlépe umístěným závodníkem z Chorvatska byl Bruno Škrinjarić, pro kterého to byla první soutěž Ironman 70.3, ačkoli v minulosti již závodil na tratích Half Ironman (Ironman 70.3). Skončil na 7. místě v čase 4 hodiny a 17 minut a řekl: „Jsem spokojený se závodem, plavání bylo přesně tak, jak by mělo být, bez větru. Čest organizátorům za to, že zařídili, že jsme mohli jet po uzavřené dálnici, protože nám to umožnilo jet opravdu rychle a běh u moře byl fantastický!“

Po dvou letech úspěšného pořádání závodů Ironman 5150 to byla první soutěž Ironman 70.3 v Poreči, pořádaná společností Plava Laguna.

Akci podporují Chorvatské turistické sdružení, Město Poreč, turistické sdružení města Poreč, Turistické sdružení obce Funtana, Istrijská župa, Turistické sdružení Istrijské župy, Bina Istra, Podravka, Kala, Cedevita a pivovar Záhřeb.

Už jste členy naší skupiny Milujeme Chorvatsko – diskusní fórum na Facebooku? Přidejte se  k nám a žádná důležitá informace vám neunikne.