Česká finanční skupina PPF dnes oznámila, že přebírá kontrolu nad chorvatskou soukromou televizní společnostíRTL Hrvatska d.o.o. Součástí transakce jsou dlouhodobá práva pro CME k použití značky RTL na chorvatském trhu. PPF firmu koupila prostřednictvím své dceřiné společnosti CME Media Enterprises B.V. (CME).

CME v současnosti vlastní a provozuje službu VOYO, platformu pro distribuci placeného videa na vyžádání, a také významné hráče na trhu komerčního televizního vysílání v pěti zemích (v Bulharsku, České republice, Rumunsku, Slovensku a Slovinsku). Transakce mezi CME a RTL podléhá obvyklým regulatorním procesům včetně schválení chorvatským antimonopolním úřadem (AZTN) a tamní agenturou pro elektronická media (AEM). Uzavření transakce se očekává během prvního pololetí roku 2022.




„Adriatický region nabízí výjimečné příležitosti a má značný potenciál růstu. Již zde provozujeme velmi úspěšnou televizní společnost ProPlus. Jsem přesvědčen, že obě aktiva v sousedních zemích tohoto regionu mohou dobře fungovat vedle sebe. Stejně jako na ostatních trzích. i v Chorvatsku se zaměříme na digitalizaci, lokální televizní obsah a tvorbu názorově vyváženého a kvalitního zpravodajství,“ uvedl Didier Stoessel, šéf CME pro Českou republiku, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko.

Už jste členy naší skupiny Milujeme Chorvatsko – diskusní fórum na Facebooku? Přidejte se  k nám a žádná důležitá informace vám neunikne.