Chorvatsko, pro které je turismus důležitou součástí ekonomiky, reaguje na zhoršující se epidemiologickou situaci v Evropě. Zařízení v cestovním ruchu dostávají pokyny od státu, jak minimalizovat veškerá rizika, aby koronavirus co nejméně ohrozil letošní sezonu.

Dnes (3. března 2020) se na chorvatském ministerstvu cestovního ruchu setkal šéf resortu Gari Cappeli se zástupci hoteliérů, cestovních agentur, malých rodinných hotelů, chorvatské živnostenské a řemeslné komory a sekce cestovního ruchu chorvatské hospodářské komory. Setkání se zaměřilo na situaci kolem koronaviru a jeho dopad na cestovní ruch v Chorvatsku s cílem koordinovat a předávat nejdůležitější informace.




Účastníci akce dospěli k závěru, že v této situaci je nejdůležitější právě koordinovaná činnost veřejného a soukromého sektoru s cílem včasného a přesného přenosu informací. Rovněž zdůraznili, že práce chorvatského ředitelství civilní ochrany je v Evropě ceněna jako příkladná.

„Vláda Chorvatské republiky si je vědoma důležitosti odvětví cestovního ruchu pro celkovou ekonomiku. Udržujeme virovou situaci pod kontrolou a těší nás, že celé odvětví turistiky podporuje naše úsilí,“ uvedl ministr Gari Cappelli.

Podnikatelé v cestovním ruchu mohou čerpat důležité informace na webu ministerstva.