Už jste v Chorvatsku navštívili národní park Plitvická jezera? Pokud ne, měli byste to napravit. Mimo jiné půjdete ve stopách Vinnetoua a Old Shatterhanda, kteří zde trestali zloduchy v Pokladu na stříbrném jezeře.

Plitvická jezera jsou chorvatský národní park, který se nachází na seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Krášlí jej svérázná přírodní krása četných jezer, vodopádů a slapů. Skládá se celkem z 16 malých jezer vzájemně spojených vodopády, které vznikly usazováním travertinu, speciálního druhu vápence.

Podívejte se na Plitvická jezera z dronu

Plitvická jezera
Plitvická jezera

 Park má rozlohu 29 482 hektarů, z toho 200 hektarů zabírá hladina jezer. Lesy jsou bukové, jedlové, smrkové a tisové.

Návštěvníci mají na výběr celkem osm prohlídkových tras trvajících od tří do osmi hodin. Nejkratší měří 3,5 kilometru, nejdelší přes 187 kilometrů. K nejvýše položené vodní ploše, kterou je Proščansko jezero, jezdí kyvadlová doprava. Přes jezero Kozjak pluje pravidelně malý parník.

K prohlídce je možné využít speciální aplikaci.

Plitvická jezera
Plitvická jezera

Vstupné

V hlavní sezoně zaplatí dospělí za vstup až 300 kun, děti od 7 do 18 let pak 120 kun. Na podzim jsou ceny výrazně nižší. Například v říjnu 2020 činí 90 kun za dospělého a děti 25 kun.

Webové stránky

Další informace můžete získat na webu Plitvických jezer.

Zájezdy za výhodné ceny

Pokud si chcete krás chorvatské přírody užít do nejdříve, můžete využít některého z last minute zájezdů. Ceny jsou velmi příznivé a začínají už na částce 1200 korun za osobu.

Další zájezdy do Chorvatska

Pokud chcete vyrazit na Plitvická jezera v jiném termínu, případně zvolit jinou destinaci, zkuste si najít si levný zájezd prostřednictvím našeho formuláře. 

Už jste členy naší skupiny Milujeme Chorvatsko – diskusní fórum na Facebooku? Přidejte se  k nám a žádná důležitá informace vám neunikne.