Zpáteční letenka do Záhřebu už za 3 150 korun, s přestupem k moři za necelé čtyři tisíce. Letecká společnost Croatia Airlines na sezónu obnovuje přímé spojení mezi Prahou a chorvatskou metropolí.

Cena se týká letu bez odbaveného zavazadla, ostatní letenky budou samozřejmě podle třídy nákladnější.

Croatia Airlines budou létat mezi Prahou a Záhřebem od 1. května do 27. října, a to čtyři dny v týdnu. Zájemci si budou moci vybrat mezi úterým, čtvrtkem, sobotou a nedělí. Z Prahy letadlo vyrazí na jih vždy v 10.40 hodin, aby bylo v poledne v chorvatském hlavním městě v poledne. Následně cestující budou mít možnost přesednout na vnitrostátní linky do Puly, Zadaru, Splitu a Dubrovníku. Jak dnes v Praze uvedla zástupkyně letecké společnost Lucie Pinkavová, cílem načasování letů je právě bezproblémový přestup na další linky k moři.




Croatia Airlines ovšem klientům nabídnou také spojení s dalšími zajímavými městy na Balkáně včetně Sarajeva, Mostaru, Bělehradu a Skopje.

Spojení mezi Prahou a Záhřebem bude zajišťovat letoun letadlo Dash 8 Q-400, tedy stroj s kapacitou necelých osmi desítek cestujících. Aerolinky v něm budou nabízet občerstvení včetně speciálních dětských jídel. Pro nejmenší cestující bude připraven zábavný program a Croatia Airlines nabídne rodičům i možnost přepravy takzvaných nedoprovázených dětí, které jejich blízcí dopraví na letiště, předají personálu a v cílové destinaci si je opět někdo vyzvedne. Služba bude určena pro malé cestující ve věku od 5 do 12 let.

Snímek jsme převzali z Facebooku Croatia Airlines.