Měsíc zbývá do dalšího ročníku tvrdého triatlonového závodu Plava Laguna Ironman v Poreči. Do města se chystá na 1500 závodníků a minimálně stejně tolik členů doprovodu. Akci připravují organizátoři ve spolupráci s několika stovkami dobrovolníků z města a okolí. Do práce se tak zapojily například kluby zabývající se zcela jinými sporty.

“Většina dobrovolníků pochází z porečské sportovní komunity a klubů. Letos se k nám přidává více než 400 dobrovolníků. To vše jsou mladí sportovci a sportovkyně z AK Maksimvs Poreč, BK Poreč, NK Jadran, JK Horizont, OK Lovreč, Studio for Performing Arts MOT 08, Judo Club Istra a RK Kaštelir,” napsala mi tento týden šéfka propagace této akce Eva de Zan Prusina.




Marko Kepčija, trenér fotbalového klubu Jadran, říká, že dobrovolnictví ve sportu je důležité. „Dobrovolnictví na Plava Laguna Ironman je důležité i proto, že propojuje děti z různých sportů, městských klubů a dosahuje lepšího spojení s místní komunitou. A našim mladým fotbalistům to poskytne nové zkušenosti, které se, věřím, budou hodit později v životě – ať už během školní docházky nebo při hledání zaměstnání,“ dodává Kepčija.

Samotná akce proběhne 15. října. Pokud byste se k dobrovolníkům pomáhajícím akci uspořádat chtěli přidat, můžete se organizátorům ozvat na adresu porec70.3@ironman.com.

Už jste členy naší skupiny Milujeme Chorvatsko – diskusní fórum na Facebooku? Přidejte se  k nám a žádná důležitá informace vám neunikne.