Vedení chorvatského ministerstva cestovního ruchu a tamního turistického sdružení tento týden představili nový projekt představující jejich zemi jako bezpečnou destinaci. Startuje pod názvem Stay safe in Croatia, tedy Bezpečný pobyt v Chorvatsku. Má svou vlastní grafickou podobu i speciální webové stránky, které jsou dostupné i v češtině.

„Během příprav na tento turistický rok, v němž bohužel stále trvá pandemie, jsme zařadili na první místo bezpečnost a zdraví našich spoluobčanů a hostů. Jedná se o projekt, ve kterém Ministerstvo cestovního ruchu a sportu bylo podpořeno předními turistickými a profesními sdruženími, která jsou součástí Rady pro oživení a rozvoj cestovního ruchu, realizaci turistického roku 2021 a zdokonalení turistické nabídky. S předepsanými protokoly jsme pokryli více než 200 000 subjektů v pohostinství a poskytovatelů služeb v cestovního ruchu“, uvedla ministryně cestovního ruchu a sportu Chorvatska Nikolina Brnjac a dodala, že je důležité zajistit, aby národní značka byla k dispozici všem zúčastněným stranám v cestovním ruchu a v cestovatelském řetězci, čehož bylo dosaženo.




Propagační kampaň zrealizuje Chorvatské turistické sdružení. „Během března a dubna provedeme kampaně na trzích v Německu, Rakousku, Itálii, Polsku, Velké Británii, České republice, Slovensku, Maďarsku, Francii a Nizozemsku. Kromě propagační části, která se týká umístění Chorvatska jako dobře připravené a bezpečné turistické destinace, má tato kampaň i vzdělávací charakter, protože chceme našim hostům představit protokoly a epidemiologická opatření prováděná na všech úrovních cestovního ruchu s cílem zajistit bezpečný a pohodlný pobyt v naší zemi“, uvedl Kristjan Staničić, ředitel Chorvatského turistického sdružení.

Aktualizace k 8. březnu 2021: Klip už má i českou verzi. 

Stránky projektu najdete na adrese safestayincroatia.hr.

Už jste členy naší skupiny Milujeme Chorvatsko – diskusní fórum na Facebooku? Přidejte se  k nám a žádná důležitá informace vám neunikne.