Velkým tématem dovolených je připojení k internetu. Ten slouží nejen k surfování, ale také hraní on-line her, ke sledování televize a podobně. Pokud v místě ubytování nemáte robustní připojení pomocí wi-fi, můžete si u jednoho ze tří operátorů koupit SIM kartu. Nabízí zpravidla neomezená data a její platnost je časově omezena. Jaké jsou nabídky těchto operátorů a jak se od loňska změnily ceny?

A1

Spolehlivé připojení A1 Tourist 4G SIM karta stojí rovných 10 euro, tedy stejně jako loni. Z týdenní doby platnosti se rozšířila na rovných 10 dní. Kartu zprovozníte jednoduše vložením do modemu, tabletu nebo mobilu, nemá nastavený žádný PIN a připojení funguje hned. V „balíčku“ jsou i volné minuty volání, ale ty pravděpodobně nevyužijete. Mám ji vyzkoušenou a byl jsem s ní spokojený.

A1

Hrvatski Telekom

Velmi podobnou nabídku má také Hrvatski Telekom. Jehož kartu Visiting Croatia nyní za 10 euro (loni to bylo 11,49 euro). Rovněž jsem ji vyzkoušel a je je velmi spolehlivá. Také platnost této SIM operátor prodloužil ze sedmi na 10 dní.




ht

Telemach

Na trhu se rovněž objevila nabídka společnosti Telemach (dříve Tele 2). Ta inzeruje kartu NET2GO for tourists s 10 dny neomezeného internetu za 9,95 euro (loni to bylo 10,62 euro).

Už jste členy naší skupiny Milujeme Chorvatsko – diskusní fórum na Facebooku? Přidejte se  k nám a žádná důležitá informace vám neunikne.